Thursday, 21 April 2016

KESIHATAN RAMBUT

Hari ini dengan diet yang tidak sihat dan gaya hidup yang serba mewah, ramai orang tidak menyedari bahawa pemakanan yang baik adalah penting untuk kesihatan tubuh. Ia juga penting untuk pertumbuhan rambut kita dan badan kita memerlukan vitamin, untuk mengekalkan fungsi badan yang betul .

Rambut kita mengandungi protein. Apabila kita lakukan beberapa perkara yang menyatakan relex rambut dengan menggunakan haba kering atau perm dan warna, kita sebenarnya sedang cuba untuk membuang nutrien dari rambut kita.

Penjagaan rambut Asli dari Forever Living Product mempunyai produk berkualiti untuk membantu rambut anda mengekalkan kecantikan dan isipadunya, semasa menggunakanya secara kerap, ini akan membantu penghasilan rambut yang terbaik.

Menurut pengamal kesihatan, rambut yang sihat mempunyai vitamin yang berikut:


  1. Vitamin A - merupakan antioksidan yang membantu menghasilkan sebum yang sihat dalam kulit kepala.
  2. Vit. C - Ia adalah antioksidan yang membantu mengekalkan kesihatan kulit dan rambut.
  3. Vitamin E - vitamin ini juga merupakan antioksidan yang meningkatkan peredaran kulit kepala
  4. Biotin - vitamin ini menghasilkan keratin yang menghalang keguguran rambut rambut uban
  5. Inositol - Vitamin ini menyimpan folikel rambut yang sihat pada tahap sel.
  6. Niacin - (Vitamin B3) - Vitamin ini membolehkan peredaran darah kulit kepala.
  7. Asid Pantothenic (Vitamin B5) - Ini mencegah uban dan keguguran rambut.
  8. Vitamin B6 - Ia menghalang keguguran rambut dan membantu mencipta melanin yang memberikan warna rambut
  9. Vitamin B12 - Mencegah keguguran rambut .



Forever Living Produk mempunyai produk barisan produk pemakanan  dan anda boleh menemui beberapa vitamin ini yang anda perlukan di sini.







ALOE FIRST
Aloe First® adalah tambahan yang sangat baik kepada mana-mana kit pertolongan cemas. Dengan formula eksklusif yang menenangkan merupakan langkah pertama yang sangat baik untuk menenangkan kerengsaan kulit yang kecil. Dirumuskan dalam asas stabil Aloe Vera Gel, Aloe Pertama mengandungi Bee Propolis, Allantoin dan sebelas jenis ekstrak tumbuhan eksklusif.

ALOE-JOJOBA SHAMPOO
Produk yang lembut yang mampu membersihkan walaupun rambut yang berminyak, membantu mengeluarkan kerak dan melegakan kulit kepala, meninggalkan rambut anda berkilat dan terkawal. Menguatkan dengan asid amino, untuk menguatkan asid amino dalam folikel rambut dan papila. Ia membekalkan saponin dan agen sudsing semula jadi untuk mengukuhkan rambut dan memberikan kekuatan.

PENGEDAR PRODUK FOREVER LIVING DIPERLUKAN

WHATSAPP /SMS : 0148466814 (NUR HIDAYAH)

http://fb.me/msg/nurbeautyforever85

Thursday, 14 April 2016

SELAMAT TINGGAL TOKSIN

ADAKAH DETOKS BENAR-BENAR PERLU?

Jawapan pendeknya, ialah YA. Kepelbagaian toksin yang kita hadapi setiap hari menyukarkan usaha badan untuk menyahtoksik / detoksifikasi , yang seterusnya menyebabkan badan lebih terdedah kepada penyakit dan ketidakseimbangan hormon.

Toksin mengganggu metabolisme badan. Toksin juga mengganggu sistem detoksifikasi hati dan buah ginjal kita, menggalakkan rintangan insulin, mengaktifkan tindak balas tekanan badan, mengganggu fungsi tiroid dan meningkatkan keradangan --- SEMUANYA MENYEBABKAN OBESITI.

Penurunan berat badan menjadi lebih mudah, dan kesannya lebih panjang jika badan anda telah mengumuh toksin-toksin tersebut melalui organ2 berikut :

HATI
* organ detoksifikasi terbesar dan terpenting dalam badan kita. kita makan banyak bahan tidak diingini seperti bahan pengawet tiruan , bahan tambahan dan pewarna. Toksin2 berbahaya ini adalah toksin larut lemak yang mesti dineutralkan oleh hati, justeru menjadi toksin larut air dan dikumuhkan melalui buah pinggang atau usus.


USUS BESAR (KOLON)
*kolon bertanggunjawab untuk mengumuhkan toksin dari badan dan menyuburkan badan. sesetengah nutrien diserap dikolon. Jadi jika badan anda menyimpan banyak toksin ia akan melekat pada dinding kolon seterusnya menyukarkan penyerapan nutrien tersebut.


BUAH PINGGANG
* Buah pinggang bertanggungjawab menapis bahan buangan dan toksin larut air dari darah dan mengumuhkan bahan buangan melalui air kencing. Air adalah penting untuk membantu buah pinggang melakukan tugasnya..jadi meminum air yang mencukupi semasa detoksifikasi adalah penting.


KULIT
* kulit adalah organ terbesar badan dan dan barisan pertama pertahanan badan. tugasnya adalah mengawal atur suhu badan dan mengumuhkan toksin melalui kelenjar peluh..


TANDA-TANDA ANDA PERLU DETOKS
1) Fungsi hati yang lembap- tidak bertoleransi dengan alkohol dan makanan berlemak.
2) Masalah sistem pencernaan - sembelit, rasa mual, buasir dan kembung perut
3) Selalu keletihan
4) pening kepala
5) senang marah
6) masalah kulit cth jerawat
7) sindrom pra haid
8) kolestrol tinggi
9) insomnia
10) Keinginan makan makanan bergula dan berlemak

FOREVER LIVING PRODUCTS TELAH MENGADAKAN PROGRAM KHAS DETOKS YANG MENGAMBIL MASA SELAMA 9 HARI UNTUK DIIKUTI BERTUJUAN MEMBUANG TOKSIN. PROGRAM TERSEBUT DIPANGGIL CLEAN 9 DETOKS PROGRAM


                                   
                                 










INFO LANJUT : 
WHATSAPP /SMS : 014 8466814 (NUR HIDAYAH)
























APA ITU EKZEMA?


Para penyelidik mempercayai bahawa ekzema adalah berkemungkinan disebabkan oleh faktor genetik,walaupun terdapat penyebab yang mengakibatkan simptonnya.Ekzema adalah perkara biasa dimana lebih kurang 1 dalam 10 orang di dunia mengalami ekzema pada suatu ketika hidup mereka.

APA ITU EKZEMA ?
Ekzema adalah keadaan kulit menjadi merah,merengsa dan gatal.Kadang kala benjol kecil yang dipenuhi cecair muncul pada kulit.Ekzema adalah biasa berlaku pada bayi tetapi berkurangan pada zaman dewasa.

PENYEBAB EKZEMA
Berikut adalah penyebab simpton ekzema semakin memburuk :
- alergi terhadap debunga di udara,kulapuk,hama atau haiwan
- selsema
- kulit kering
- pendedahan kepada perengsa alam sekitar
- pewangi atau pewarna yang ditambah pada losyen atau sabun
- tekanan hidup
- alergi makanan

SIMPTON EKZEMA
1.Biasanya simpton pertama adalah kegatalan yang amat sangat
2.Ruam akan muncul,merah dan berbenjol
3.Ruam menjadi gatal-gatal atau rasa membakar
4.Jika digaru,ia mungkin pecah dan berkeruping
5.Menggosok selalu menyebabkan plak kulit menebal
6.Kuping yang menyakitkan terbentuk

Bagi kanak-kanak yang berusia kurang dari 2 tahun,luka kulit bermula pada muka,kulit kepala,tangan dan kaki.Ia selalunya berkerak atau meleleh.

Bagi kanak-kanak yang berumur lebih dari 2 tahun dan orang dewasa,ruam biasa didapati di bahagian dalam lutut dan siku.

PENJAGAAN DIRI (LUARAN)
-Elakkan apa-apa sahaja yang menyebabkan reaksi alergi.Contohnya menukar bahan pencuci kepada Forever MPD 2x Ultra.

Forever MPD 2x Ultra

- Mencegah kulit kering dengan mandi air suam atau tidak mandi terlalu lama.
- Gunakan Aloe Bath Gelee ketika mandi,lap badan kering,kemudian semburkan Aloe First dan akhirnya menyapu Aloe Vera Gelly diikuti dengan Aloe Propolis Creme.

                    
Set penjagaan luaran Forever untuk ekzema
Bayi pun boleh guna..


- Elakkan dari memakai pakaian yang ketat dan kasar.
- Elakkan dari menggaru ruam.Jika tidak boleh menahan diri dari menggaru,tutup bahagian tersebut dengan pembalut.
- Makan dengan sihat,lakukan senaman ringan dan berehat dengan secukupnya.


PENJAGAAN DALAMAN
Produk berikut boleh membantu melegakan simpton ekzema.
 1. Aloe Vera Gel

                                          

Mengandungi aloe vera berpaten yang distabilkan 100%.
Mengandungi kompleks Antrakuinon yang boleh membantu mengurangkan keradangan kulit dan kesakitan.

2. Forever Bee Propolis

                                                   

Membantu menggalakkan penghasilan faktor keimunan semulajadi (interferon) dan dapat meningkatkan sistem keimunan badan.
Membantu menentang alergi dan mengurangkan keradangan.

3. Forever Absorbent-C 

                                                

Membantu meningkatkan sistem imun badan.
Membantu mengurangkan reaksi alergi dengan mengurangkan penghasilan histamin iaitu sejenis bahan kimia yang boleh menyebabkan kebengkakan,kegatalan dan hidung berair.

4. Forever Arctic-Sea

                                           

Kaya dengan omega-3 dari ikan lautan sejuk dan omega-9 dari minyak zaitun yang mempunyai ciri-ciri anti keradangan  dan boleh membantu mengurangkan kesakitan.


WHATSAPP /SMS : 0148466814 (NUR HIDAYAH)

http://fb.me/msg/nurbeautyforever85

Thursday, 7 April 2016

FOREVER ALOE BERRY NECTAR






RAHSIA KULIT YANG SIHAT BERSERI-SERI
===============================

Risau bila tengok cermin,tengok muka sendiri makin hari makin lesu tak bermaya. Macam mana kita sebagai wanita nak jaga kecantikkan untuk suami tercinta walaupon anak dah berderet ?? 🚀

Masalah wanita yang dah kahwin selalunya risau badan dah tak cantik,kulit tak cantik, kusam ,masalah miss V berbau,masalah rahim,keputihan dan paling risau sebab miss V dah x grip macam mula2 kahwin dulu kan...

Jangan risau wahai wanita sekalian..
Jom minum ALOE BERRY NECTAR ni pasti dapat selesaikan masalah anda !! Rasa yang sedappp! Kebaikkan yang tiada tandingan !!

Halal dan 100% asli

Khasiat dan kebaikkan ALOE BERRY NECTAR

✅Mencantikkan kulit
✅Memberikan colagen dan membaik pulih elastin kulit
✅Memulihkan luka dalaman dengan cepat
✅Mengetat dan menguatkan otot faraj
✅Masalah faraj berbau
✅Masalah keputihan
✅Kurang nafsu selepas bersalin
✅Membekalkan vitamin dan mineral semulajadi
✅Menaikkan seri wajah
✅Kencing tidak lawas
✅Period tidak teratur @ Period pain
✅keletihan akibat monopous
✅Menghalang bakteria jahat dari melekat pada dinding saluran kencing
✅masalah sistem peranakkan
✅hormon tidak stabil
✅luka selepas bersalin
✅Membantu meningkatkan nafsu seks pada pasangan
✅sebagai detox
✅Batu karang,masalah cyst
✅Membantu mengekalkan bentuk badan
✅Rasa yang enak dan menyegarkan


HARGA : RM95
MEMBER PRICE : DISKAUN 15%
VIP PRICE : DISKAUN 35% 

WHATSAPP / TELEGRAM : 0148466814 (NUR HIDAYAH)


Monday, 4 April 2016

PROGRAM NUTRISI CLEAN 9 FOREVER LIVING

ASSALAMUALAIKUM 

Hari ini saya nak share tentang program PENYINGKIRAN TOKSIN dalam badan yang seterusnya membolehkan berat badan diturunkan secara sihat...program ini dinamakan program CLEAN 9 FOREVER LIVING yang mengambil masa selama 9 hari dan menggunakan beberapa jenis produk seperti di bawah :


Program CLEAN 9 FOREVER LIVING terdiri daripada produk2 berikut:
1. Aloe Vera Gel x 3
2. Artic-Sea x 1
3. Bee Pollen x 1
4. Forever Lite Ultra with Aminotein x 1 (Vanilla/Chocolate)
5. Buku Panduan Clean 9 x 1

Manfaat Program Clean 9 Detoks Nutrisi Badan.

1. Membantu menyingkirkan toksin berbahaya.
2. Membantu memulihkan sistem badan anda.
3. Membantu dalam pengurusan berat badan.
4. Membantu memperbaiki keadaan kulit.
5. Membantu meningkatkan tahap tenaga.
6. Membantu meningkatkan sistem imun badan.
7. Membantu menggalakkan penghadaman.


Secara ringkasnya, semua peroduk dalam clean9 ni berperanan untuk :
Aloe Vera Gel = Penyahtoksin yang baik + Kesihatan Usus + Sistem Imun Badan + Pengurusan Berat Badan
Artic Sea = Membakar Lemak + Pengurangan Kolesterol Jahat + Pengurusan Berat Badan
Bee Pollen = Meningkatkan Tahap Tenaga + Memperbaiki Kadar Metabolisme + Nutrisi Lengkap Untuk Badan kita
Forever Lite = Kenyangkan Perut + Pengganti Makanan yang Berkalori Tinggi + Pengganti Makanan yang Berkarbohidrat Tinggi




UNTUK MENGETAHUI LEBIH LANJUT : 

SMS / WHATSAPP :  0148466814 (NUR HIDAYAH)



TESTIMONI ALOE VERA GEL FOREVER




Assalamualaikum..
Kali nk share testimoni aloe vera gel forever..macam-macam penyakit berjaya sembuh dengan izin Allah SWT.  










Ada yang berminat?? Nak harga murah?? Cepat 2 whatsapp ke 0148466814.. promosi ahli mggu ini..rm90 dapat free bag..cd..katalog dan paling best free bee honey yg berharga 79.50. Pastu dpt diskaun lagi 15 % untuk semua produk forever living.  

Friday, 25 March 2016

KEBAIKAN ALOE PROPOLIS CREME FOREVER LIVING

Forever Aloe Propolis Creme

Aloe Propolis Creme adalah hasil kombinasi dua jenis penawar semulajadi yang terkenal iaitu aloe vera dan propolis lebah. Apa itu Propolis?
khasiat propolis lebah
Propolis berasal daripada bahasa Yunani yang membawa maksud pelindung sarang, atau pelindung Bandar. Propolis adalah sejenis damar yang diambil oleh lebah daripada pucuk tumbuh-tumbuhan pada waktu pagi dan bercampur dengan lilin lebah, debunga dan air liur lebah. Lebah akan menyapukan propolis pada dinding dan kawasan dalaman sarang untuk memastikannya sentiasa berada dalam keadaan bersteril, iaitu bebas daripada sebarang kuman atau virus. Propolis juga merupakan bahan untuk membina , mengukuh, membaiki dan mengisi rekahan pada sarang lebah.

Propolis mengandungi semua jenis vitamin dan semua jenis mineral yang diperlukan oleh tubuh kecuali vitamin K dan sulfur. Antibiotic yang terkandung dalam damar digunakan oleh lebah sebagai pelindung sarang dan seluruh koloni daripada serangan bacteria, virus dan kulat.

Apakah kebaikan propolis untuk manusia pula? Baiklah, ramuan utama yang terkandung dalam propolis adalah 34 jenis flavonoid, 15 jenis terpenes, lebih 20 jenis asid organic, 8 jenis enzim, 10 jenis kumpulan ester dan aldehid, 18 jenis asid amino, 20 jenis zat galian, pelbagai jenis vitamin, polisakarida dan lain-lain. Terlalu banyak kelebihan propolis, antaranya telah dibuktikan bahawa ia merupakan antibiotic semulajadi yakni antibakteria, virus dan kulat. Dengan mengamalkan pengambilan propolis ini diyakini dapat mengelakkan kulit yang terluka dijangkiti kuman.
krim aloe vera
Apakah pula kebaikan aloe vera? Kehadiran polisakarida (polysaccharide) dan monosakarida (monosaccharide) di dalam Lidah Buaya dapat melindungi kulit daripada penuaan dan membuatkan kulit kelihatan sentiasa muda. Daun ini dapat membantu dalam proses penghasilan kolagen yang membuatkan kulit kelihatan lebih muda dan anjal.

Daun Aloevera juga mengandungi kalsium yang dapat membantu dalam proses pembekuan darah. Ia dapat menghentikan pendarahan dengan meningkatkan keupayaan platelet di dalam tubuh. Pendarahan akibat luka atau kecederaan pada tubuh akan dapat dihentikan dengan segera.

Bukan itu saja, jika daun ini diekstrak dan digunakan didalam produk-produk kecantikan, ia mampu untuk menghilangkan jerawat, menghilangkan bintik hitam pada wajah dan menghilangkan ‘stretchmark’. Ini membuatkan mereka yang mengalami masalah ini tampil lebih berkeyakinan.


Oleh itu, gabungan propolis dan aloe vera ini sangat sesuai kerana ia mampu mengimbangi fungsi dan kebaikan satu sama lain. Bagi mereka yang mengalami kulit sensitive dan sering mengalami kegatalan, pemakaian krim Aloe Propolis ini amat disyorkan.. lebih elok digunakan bersama ALOE VERA GELLY 

TESTIMONI 









RETAIL PRICE : RM76
AHLI FOREVER : DISKAUN 15 %
AHLI VIP FOREVER : DISKAUN 35%

WHATSAPP +60148466814