Thursday, 14 June 2012

Soalan Lazim Tentang VCO CATALYST



PERSOALAN YANG SERING DINTANYA BERKAITAN VCO CATALYST

1. Harga  dan dalam satu botol ada berapa soft gel? Boleh tahan berapa lama satu botol VCO ni? 
Harga VCO Catalyst sebotol ialah RM 39.90 (Semenanjung) dan
RM43.90 (Sabah dan Sarawak).

Sebotol vco mengandungi 60 kapsul dan tahan selama sebulan.

2. VCO Catalyst ni sesuai dengan semua peringkat umur ke?
Semua peringkat umur digalakkan makan VCO ni. Daripada golongan muda sehinggalah golongan tua.

3. Lelaki boleh makan jugak ke?
Lelaki pon memang boleh makan. Lelaki dan Perempuan memang digalalakkan makan VCO ni sebagai suppliment.

4. Bagaimana cara pengambilan/pemakanan VCO ni?
Boleh digunakan dengan 2 cara.

** MAKAN 

- 2 kali (2 biji kapsul setiap hari). Ambil selepas makan. Seeloknya diambil bersama air suam atau air kosong.
- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus. 

** SAPU pada muka atau tumit kaki atau mana-mana anggota badan yang bermasalah

-Lubangkan siket guna jarum dekat softgel tu then apply kat muka or pada anggota badan yang bermasalah. Tapi untuk kulit sihat n cantik, better makan and sapu la. 

5. Tak bertambah berminyak ke bila sapu soft gel nih dekat muka?
Tidak. Cuma ianya oily bila sapu dekat muka je. Then, boleh terus cuci dan dapat rasakan kelembutan kulit kita tu.

6. Kalau dah memang sedia ada kurus, bila makan VCO nih, akan bertambah kurus lagi ke?
Jangan risau! Kalau anda dah sedia kurus, ia takkan menguruskan lagi bila anda makan Vco Catalyst sebab anda punya metabolisma dah sedia tinggi. Untuk metabolisma yang rendah, VCO membantu untuk menaikkan metabolisma anda.

7. Berapa lama boleh nampak kesannya selepas makan VCO ni?
Jika anda konsisten mengambil kapsul ini, insyaAllah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem hormon individu tersebut. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi.
8. Ibu hamil dan menyusukan bayi boleh ambil vco?
Boleh. Pengambilan VCO Catalyst atau Virgin Coconut Oil keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyaAllah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk Catalyst adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. 

Antara kebaikan Vco Catalyst kepada wanita hamil ialah:

* Kurang masalah keletihan dan tidak bertenaga 
* Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat atau berminyak walaupun perubahan hormon berlaku sewaktu hamil
* Sistem penghadaman atau pencernaan berjalan  lancar (tiada masalah sembelit)
* Tiada masalah keputihan sewaktu hamil
* Masalah kulit meregang/merekah dapat di atasi (strechmark)
* Kulit bayi cantik, tiada jaundis/kuning
* Sentiasa bertenaga dan tidak letih (dalam tempoh 10 hari awal berpantang)
* Meningkatkan pengeluaran susu ibu

8. Halal ke VCO ni?
VCO from Catalyst Brand ni berasal daripada company Catalyst Nutraceutical (M) Sdn.Bhd di Malaysia and it based from nature. 100% bumiputera dan tak perlu ragu-ragu.





1 comment:

  1. Salam..saya nak tanya apa beza vco everlynn ni dgn vco catalyst?

    ReplyDelete