Thursday, 12 November 2015

ALOE VERA FOREVER


ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT PAGI... 
ALHAMDULILLAH NUR BEAUTY FOREVER MENGORAK SATU LAGI LANGKAH DENGAN MENJADI PENGEDAR PRODUK FOREVER LIVING MALAYSIA. PRODUK BERASASKAN ALOE VERA YANG TELAH BERADA DI PASARAN LEBIH 30 TAHUN DAN TELAH ADA DI 170 BUAH NEGARA..







ACTUALLY DAH GUNA PRODUK FOREVER NI SINCE LAST YEAR.. SERIOUSLY MEMANG BEST.. DAH BANYAK TESTIMONI PRODUK FOREVER NI..SIAP ADE DEMO LAGI UNTUK SETIAP PRODUK...TAPI YG PALING FEMES ALOE VERA GEL..PRODUK UTAMA.. JOM TENGOK KELEBIHAN ALOE VERA GEL NI.. 



1. Detox (Penyahtoksik)
Kini, dengan pencemaran udara, air yang kotor dan makananan yang tidak sihat seperti ayam segera, sayur yg disembur racum (tidak ditanam secara organik), pengumpulan toksin dalam badan kita boleh menyebabkan kesihatan fizikal dan mental terjejas. Toksin ini boleh menyebabkan kita mudah untuk dijangkiti penyakit seperti penyakit jantung, keradangan, masalah kulit, dll. Amalan meminum Aloe Vera akan memberikan banyak vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan untuk melakukan proses penyahtoksikan. Ini kerana, Aloe Vera mempunyai kebolehan semulajadi untuk membuat detoksifikasi pada sistem badan.

2. Sistem Penghadaman yang Sihat
Sistem penghadaman yang sihat akan memastikan bahawa badan kita menyerap sebanyak boleh nutrisi daripada makanan yang kita makan. Aloe Vera mempunyai kebolehan detoksifikasi semula jadi; mengamalkan minuman Aloe Vera akan meningkatkan keteraturan usus dan meningkatkan upaya penyerapan protein. Ia juga membantu mengurangkan jumlah bakteria jahat dan ragi (yis) dalam usus kita. Aloe vera juga telah terbukti membantu mengurangkan dan melegakan pedih hulu hati dan masalah pencernaan yang lain.

3. Sokongan Imunisasi Secara Semulajadi
Aloe Vera adalah kaya dengan anti-oksidan - ia menggalakkan imunisasi semulajadi melawan radikal bebas dalam tubuh kita. Radikal bebas adalah sebatian tidak stabil yang dihasilkan daripada kesan sampingan daripada metabolisme sistem badan kita. Radikal bebas ini menyebabkan pelbagai penyakit, dan juga menyumbang kepada proses penuaan. Amalam meminum Aloe Vera dapat memberikan tubuh kita bekalan anti-oksidan yang mencukupi, yang boleh merangsang dan meningkatkan sistem kekebalan tubuh kita.

4. Mengurangkan Keradangan
Aloe Vera Gel mengandungi 12 bahan-bahan yang boleh melambatkan atau menghalang keradangan, tanpa apa-apa kesan sampingan dan juga menyokong kutuhan sendi dan pergerakan otot.

5. Kolagen dan Pembaikkan Elastin untuk Kulit yang Sihat
Aloe Vera mempunyai bekalan yang kaya dengan bahan-bahan mentah untuk diet anda, yang boleh menghasilkan dan mengekalkan kulit yang benar-benar sihat dan anjal. Kulit akan terganti dengan sendirinya setiap 28 hari. Menggunakan nutrisi daripada Aloe Vera, kulit boleh menggunakan nutrien ini setiap hari untuk membantu memerangi kesan-kesan penuaan. Aloe Vera juga membantu dalam melegakan kulit melecur, luka dan iritasi kulit.

6. Mengawal Berat Badan dan Tahap Tenaga
Aloe Vera secara semula jadi membantu badan membersihkan sistem penghadamannya. Diet seharian kita meliputi banyak bahan-bahan yang boleh menyebabkan kelesuan dan keletihan. Jika diminum secara tetap, Aloe Veramenghasil perasaan yang tenang yang boleh mengurangkan tekanan perasaan (tekanan yang terhasil kesan daripada keletihan), membolehkan tahap tenaga meningkat dan membantu mengekalkan berat badan yang sihat.

7. Membekal Dos Harian Vitamin dan Mineral yang Mencukupi
Aloe Vera mengandungi vitamin A, B1, B2, B6, B12 (Aloe Vera adalah salah satu daripada beberapa tumbuhan di dunia yang mengandungi vitamin B12), C, E, Asid Folik dan Niacin . Tubuh manusia tidak boleh menyimpan beberapa vitamin ini, jadi kita perlu bekalkan mineral ini secara tetap melalui diet kita. Mineral yang terdapat dalam Aloe Vare termasuk Kalsium, Sodium, Zat Besi, Kalium, Copper, Zinc, Manganese, Magnesium, Chromium dan banyak lagi. Memang banyak nutrisi yang baik dalam Aloe Vera ini sebenarnya! 😘

8. Asid Amino
Tubuh manusia memerlukan 20 asid amino untuk membina protein; daripada jumlah 20 itu, 8 asid amino adalah sangat penting kerana badan tidak boleh menghasilkannya secara sendiri. Aloe Vera mengandungi 19 asid amino, dan 7 daripadanya asid amino yang sangat penting. Oleh itu meminum Aloe Vera dapat menambah bekalan asid amino harian badan anda.

9. Penjagaan Gigi
Aloe Vera sangat membantu kesihatan mulut dan gusi kita kerana sifatnya yang anti-bakteria. Aloe Vera mengandungi vitamin dan mineral yang menggalakkan pertumbuhan sel dan penyembuhan. Aloe Vera sangat membantu dalam menyembuhkan pendarahan gusi dan ulser mulut.

10. Lebih Baik daripada Supplemen Tambahan
Kajian terbaru telah menunjukkan bahawa mengamalkan pemakanan yang sihat untuk diet kita adalah jauh lebih baik daripada mengambil supplemen tambahan. Ini kerana makanan yang sihat kaya dengan vitamin dan mineral semulajadi. Berita baiknya adalah Aloe Vera dianggap sebagai makanan yang sihat, bukan supplemen yang dihasilkan dengan mesin.

HARGA : RM 95  TERMASUK GST (TIDAK TERMASUK POSTAGE)
WHATSAPP 0148466814 UNTUK ORDER.

DI BAWAH NI DEMO UNTUK ALOE VERA GEL..BOLEH TENGOK MACAM MANA ALOE VERA MEMBERSIHKAN USUS  KITA DARIPADA SEGALA MACAM KOTORAN.. 


No comments:

Post a Comment