Thursday, 21 April 2016

KESIHATAN RAMBUT

Hari ini dengan diet yang tidak sihat dan gaya hidup yang serba mewah, ramai orang tidak menyedari bahawa pemakanan yang baik adalah penting untuk kesihatan tubuh. Ia juga penting untuk pertumbuhan rambut kita dan badan kita memerlukan vitamin, untuk mengekalkan fungsi badan yang betul .

Rambut kita mengandungi protein. Apabila kita lakukan beberapa perkara yang menyatakan relex rambut dengan menggunakan haba kering atau perm dan warna, kita sebenarnya sedang cuba untuk membuang nutrien dari rambut kita.

Penjagaan rambut Asli dari Forever Living Product mempunyai produk berkualiti untuk membantu rambut anda mengekalkan kecantikan dan isipadunya, semasa menggunakanya secara kerap, ini akan membantu penghasilan rambut yang terbaik.

Menurut pengamal kesihatan, rambut yang sihat mempunyai vitamin yang berikut:


  1. Vitamin A - merupakan antioksidan yang membantu menghasilkan sebum yang sihat dalam kulit kepala.
  2. Vit. C - Ia adalah antioksidan yang membantu mengekalkan kesihatan kulit dan rambut.
  3. Vitamin E - vitamin ini juga merupakan antioksidan yang meningkatkan peredaran kulit kepala
  4. Biotin - vitamin ini menghasilkan keratin yang menghalang keguguran rambut rambut uban
  5. Inositol - Vitamin ini menyimpan folikel rambut yang sihat pada tahap sel.
  6. Niacin - (Vitamin B3) - Vitamin ini membolehkan peredaran darah kulit kepala.
  7. Asid Pantothenic (Vitamin B5) - Ini mencegah uban dan keguguran rambut.
  8. Vitamin B6 - Ia menghalang keguguran rambut dan membantu mencipta melanin yang memberikan warna rambut
  9. Vitamin B12 - Mencegah keguguran rambut .Forever Living Produk mempunyai produk barisan produk pemakanan  dan anda boleh menemui beberapa vitamin ini yang anda perlukan di sini.ALOE FIRST
Aloe First® adalah tambahan yang sangat baik kepada mana-mana kit pertolongan cemas. Dengan formula eksklusif yang menenangkan merupakan langkah pertama yang sangat baik untuk menenangkan kerengsaan kulit yang kecil. Dirumuskan dalam asas stabil Aloe Vera Gel, Aloe Pertama mengandungi Bee Propolis, Allantoin dan sebelas jenis ekstrak tumbuhan eksklusif.

ALOE-JOJOBA SHAMPOO
Produk yang lembut yang mampu membersihkan walaupun rambut yang berminyak, membantu mengeluarkan kerak dan melegakan kulit kepala, meninggalkan rambut anda berkilat dan terkawal. Menguatkan dengan asid amino, untuk menguatkan asid amino dalam folikel rambut dan papila. Ia membekalkan saponin dan agen sudsing semula jadi untuk mengukuhkan rambut dan memberikan kekuatan.

PENGEDAR PRODUK FOREVER LIVING DIPERLUKAN

WHATSAPP /SMS : 0148466814 (NUR HIDAYAH)

http://fb.me/msg/nurbeautyforever85

No comments:

Post a Comment